Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Recept paella met dorade, gamba’s & mosselen

Korte intro over recept

Maak vooral gebruik van producten zoals paella rijst/arroz bomba, sofrito en goede vis- en kippenbouillon want dit maakt werkelijk een wereld van verschil of de paella echt top is! De Spanjaarden maken paella altijd op een paella brander in een paella pan, dit zorgt voor een perfecte bereiding. Een brander kunt u net zoals een barbecue in de tuin eenvoudig gebruiken.

Lees onze blogs voor handige paella tips!

Heeft u het recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Onderaan de pagina kunt u een reactie achterlaten. U kunt onderaan de pagina ook het recept delen met uw vrienden.

Recept paella met dorade, gamba & mosselenBekijk hier het makkelijke recept voor paella met dorade, een heerlijk vis met een volle smaak, verse gamba's en mosselen.

Gerecht informatie
Keuken: Spaans
Preparatietijd: 5-10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 4 Personen

Happy Paella benodigdheden 

Supermarkt / visboer benodigdheden 

  • 3 stuks Dorade filet (ontgraat) door de helft snijden
  • 8 stuks Gamba's minimaal 2 p.p.
  • 16 stuks Mosselen Spoelen
  • 1 stuk Grote ui gesnipperd
  • 2 tenen Knoflook gesnipperd
  • ½ stuks Rode paprika in reepjes
  • ½ stuks Rode paprika in blokjes snijden
  • 1 stuks Groene paprika in blokjes snijden
  • 1 bos Bladpeterselie gehakt
  • ½ theelepel Gedroogde Oregano
  • 2 stuks Citroen ontpit, in partjes gesneden
  • Olijfolie naar eigen inzicht
  • Peper naar eigen inzicht
  • Zout naar eigen inzicht
Volg het stappenplan voor dit overheerlijke gerecht:

  1. Snipper en snijd de ui, knoflook en de paprika’s
  2. Zet een hoge pan op het vuur en laat de pan heet worden. Doe er een scheutje olijfolie in als de pan warm is. Zodra de pan heet is doe je de mosselen in de pan en doe je de deksel er direct op en laat het geheel 1-4 minuten op hoog vuur stomen. Na 1-2 minuten zijn alle schelpen open en zet je direct het gas weer uit. Hierna doe je de mosselen in een brede bak zodat ze kunnen afkoelen. Zodra afgekoeld haal 50% van de lege schelpen uit de bak en gooi doe weg. De rest gebruik je voor garnering straks op de paella.
  3. Marineer de gamba’s met peper, zout, knoflook en olijfolie
  4. Marineer de inktvis ringen met peper, zout en olijfolie
  5. Snijd de filet van de dorade in twee stukken. Zodoende krijg je twee stukjes (totaal 6 stukjes), doe hier wat zout op.
  6. Maak een bakpan (bij voorkeur met anti aanbaklaag) pan heet en bak de dorade in een hete pan met olijfolie op de huid. Zodra de huid krokant is haal je de dorade uit de pan en leg je die apart.
  7. Zet de paella pan op het vuur en verhit olie in de en bak de gamba’s bruin. Haal ze uit de pan en leg apart.
  8. Bak vervolgens de rode paprika reepjes aan. Haal ze uit de pan en leg apart.
  9. Bak de inktvis ringen aan en schuif het naar de rand van de pan
  10. Voeg de ui, knoflook en de blokjes paprika groen en rood toe en fruit deze ongeveer 5 minuten
  11. Schenk de bouillon in de pan en voeg de carmencita paellakruiden, verpulverd rood Spaans pepertje, saffraan en de sofrito toe. Breng aan de kook
  12. Voeg de rijst toe zodra het geheel kookt en breng het weer aan de kook.
  13. Laat de paella op matig vuur 13 minuten afgedekt staan. NIET MEER ROEREN!
  14. Decoreer de paella na 13 minuten met de dorade, gamba’s, rode paprika reepjes en de mosselen en laat daarna nogmaals 3 minuten koken.
  15. Zet het vuur uit en decoreer de paella met citroen en peterselie. Laat daarna nog 5 minuten afgedekt rusten.
  16. De laatste stap is optioneel, maar wel zo leuk! Ben je nu klaar met je gerecht? Deel jouw kunstwerk via Facebook, WhatsApp, Pinterest en tagg Happy-Paella. De leukste foto maakt kans op een paella starters pakket!
  17. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!

Bomba rijst is een hoogwaardig soort rijst die minder snel doorkookt en zacht wordt en daardoor een soort van “al dente” blijft waardoor deze rijst zeker de beste keuze is voor paellagerechten. Alleen te verkrijgen in onze webshop www.happypaella.nl.

Zwarte sofrito is een product dat uitsluitend in Spanje te koop is en natuurlijk via onze webwinkel. Het is een concentraat van langdurig gefruite ui in olijfolie en zorgt voor een heerlijke intense smaak, kleur en geur. Alleen te verkrijgen in onze webshop www.happypaella.nl, wij importeren zelf dit product.

Bouillon van vis of kip of gemixt. In Spanje en in onze webwinkel worden diverse soorten kant en klare ambachtelijk bereidde bouillon’s verkocht. Dit is een product dat in een gemiddelde Spaanse supermarkt een belangrijk schap inneemt aangezien de Spanjaarden bouillon (caldo) in vele gerechten gebruiken.

Socorrat is het “aanbaksel”, zeg maar het korstje dat ontstaat door het aangebakken/gratineren van het laatste vocht aan de zijkanten en bodem van de pan en wordt zéér gewaardeerd door vele paellaliefhebbers.

Citroen 
op tafel of de partjes in de paella gestoken of aan de rand van de paella pan. Niet alleen ter decoratie maar ook om over de paella (naar persoonlijke smaak) uit te persen.

Bent u overtuigd van het paella recept?

In ons paella recept komen een aantal ingrediënten terug die niet of nauwelijks te krijgen zijn in Nederland, daarom importeren wij deze producten zelf uit Spanje. Wij hebben een pakket samengesteld waarmee u direct kunt starten, paella maken is op deze manier eenvoudig en uiterst smaakvol. In het pakket zit onder andere echte paella rijst / arroz bomba, natuurlijke bouillon (1 vis en 1 kip), paella kruiden en het geheime ingrediënt van Happy Paella sofrito. Probeer dit starterspakket met paella ingrediënten en proef het resultaat.

Foto’s van Happy Paella klanten

Heeft u een vegetarische paella gemaakt en bent u daar trots op? Stuur de foto naar ons op en zetten deze foto op bij het recept. Zo kunnen wij meer mensen inspireren tot het maken van mooie vegetarische paella’s.

Het eerste paella filmpje dat Happy Paella gemaakt heeft

Bij de opstart van Happy Paella hebben wij een eerste filmpje gemaakt hoe wij denken dat u het beste paella kunt maken. Het paella recept is vele jaren getest en hierdoor hebben wij uiteindelijk besloten om een nieuw paella filmpje te maken. Het nieuwe filmpje ziet u bovenaan de pagina, maar toch laten we het oude filmpje staan omdat we er nog geen afscheid van kunnen nemen. Wij wensen u veel plezier bij het maken van dit paella recept!


Dit bericht heeft 5 reacties:

  1. Sabine

    Afgelopen weekend heb ik een paella met vis gemaakt volgens dit recept. Ik heb het starterspakket paella ingrediënten aangeschaft en ik moet zeggen, het was echt heerlijk.

    Het was nog even spannend met de levering want die had een dag vertraging maar alles is uiteindelijk goed gekomen. Jullie hebben er een nieuwe klant bij!

    groetjes

    5/5
    Beantwoorden

    1. Ingrid

      Fantastisch lekkere producten. Rijst is niet te vergelijken met de rijst uit de supermarkt. Wij hebben genoten! Klantje erbij!
      Ook super service. Dank!
      Groetjes en tot snel!

      5/5
      Beantwoorden

  2. Katie

    ik vind het een ‘warrig’ recept wat niet helemaal klopt:
    Bij stap 9 wordt de paprika aangefruit met de ui en knoflook vervolgens wordt de bouillon toegevoegd. maar het einde wordt de paella met de paprika gegarneerd,
    Ik dacht altijd dat je paella rijst moest aanfruiten zoals risotto, maar hier wordt het pas na de bouillon toegevoegd, en wanneer moet de saffraan erbij ?

     4/5
    Beantwoorden

    1. Thomas van Zelst

      Beste Katie,

      Bedankt voor je reactie, ondanks dat wij ons uiterste best hebben gedaan bij ontwikkelen van het filmpje om deze zo duidelijk mogelijk te maken kan het altijd zijn dat iets niet helemaal helder is. Bedankt voor je feedback, we zullen het meenemen en kijken of we dit nog kunnen verbeteren.

      Wat betreft de paprika reepjes die wij gebruiken om te decoreren:
      Als je aan het begin van filmpje / recept kijkt naar de groentes die gesneden worden zie je dat de rode paprika voor de helft in blokjes word gesneden en de andere helft in reepjes. Direct bij de start van het bereiden van de paella zie je dat de reepjes even kort gefruit worden en deze worden dan weer op een bord gelegd en apart gehouden. Deze reepjes gebruik je voor decoratie, de overige helft (blokjes rode paprika) zie je dat we die gebruiken tijdens het bakken van alle ingrediënten in de pan, de blokjes paprika kook je dus mee in de bouillon samen met de rijst.

      Wat betreft de rijst meebakken voordat je het vocht erbij doet:
      Dit is inderdaad een mogelijkheid, de reden dat wij het niet doen is omdat rijst nogal snel aanbakt aan de pan waardoor als je daarna de bouillon erbij doet de paella kan gaan aanbakken / rotten aan de bodem. Het is dus een bewuste keuze geweest om dit zo te presenteren. Ook proef je niet veel terug van het aanbakken van de rijst. Met deze reden hebben wij voor een stukje veiligheid gekozen en dat is een goed eindresultaat. Mocht je de rijst willen bakken dan kan dat uiteraard gewoon.

      Wanneer doe je de saffraan bij de paella?
      Wij doe de saffraan in de bouillon samen met alle andere smaakmakers, dit brengen we aan de kook zodat de smaken worden verdeeld. Hierna voegen wij de rijst toe.
      Saffraan kun je ook tijdens het bakken van de rijst erbij doen. Beide opties is mogelijk.

      Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het uiteraard graag!

      Vriendelijke groet,
      Thomas
      Team Happy Paella

      Beantwoorden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deel jouw gerecht en maak kans op het paella starters pakket!