Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Recept witte sangria met cava, aardbei & sinaasappel

U gaat een prachtige paella maken en u weet niet wat u daar het beste bij kunt drinken? Hieronder ziet u een overheerlijk recept voor blanke sangria. Dit sangria recept is wat betreft ons de beste aanvulling op uw paella. Probeert u het zelf en wij zijn benieuwd naar uw mening.

Lees onze blogs voor handige paella tips!

Bent u ook zo enthousiast over het recept blanke sangria? Wij zijn altijd benieuwd naar uw mening! Heeft u een tip om dit recept te verbeteren dan is dat uiteraard welkom. Wij horen graag uw mening om dit sangria recept te verbeteren.Recept witte sangria met cava, aardbei & sinaasappel. De lekkerste sangria als aanvulling op een smaakvolle paella.

Gerecht informatie
Keuken: Spaans
Preparatietijd: 5-10 minuten
Porties: 4 Personen

Supermarkt benodigdheden 

 • 1 Sinaasappel
 • 1/2 doosje Aardbeien
 • 1 tak munt
 • 750 ml Cava of bubbelwijn
 • 100 ml blanke rum
 • 700 ml frisdrank lemon-lime (fles 1.5 liter)
 • IJsklontjes

Volg het stappenplan voor dit overheerlijke drankje

 1. Snijd de sinaasappel in zo dun mogelijke schijfjes en de aardbei in grote partjes.
 2. Doe de sinaasappel, aardbei en de munt in een grote kan met 6 ijsklontjes
 3. Schenk de cava, likeur en frisdrank erbij. De sangria is direct klaar om te drinken. Serveer in grote wijnglazen.
 4. De laatste stap is optioneel, maar wel zo leuk! Ben je nu klaar met je gerecht? Deel jouw kunstwerk via Facebook, WhatsApp, Pinterest en tagg Happy-Paella. De leukste foto maakt kans op een paella starters pakket!
 5. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA!

Dit bericht heeft 5 reacties:

 1. Sabine

  Afgelopen weekend heb ik een paella met vis gemaakt volgens dit recept. Ik heb het starterspakket paella ingrediënten aangeschaft en ik moet zeggen, het was echt heerlijk.

  Het was nog even spannend met de levering want die had een dag vertraging maar alles is uiteindelijk goed gekomen. Jullie hebben er een nieuwe klant bij!

  groetjes

  5/5

  1. Ingrid

   Fantastisch lekkere producten. Rijst is niet te vergelijken met de rijst uit de supermarkt. Wij hebben genoten! Klantje erbij!
   Ook super service. Dank!
   Groetjes en tot snel!

   5/5

 2. Ger R

  Meerdere keren dit recept gemaakt, elke keer weer top.

  5/5

 3. Katie

  ik vind het een 'warrig' recept wat niet helemaal klopt:
  Bij stap 9 wordt de paprika aangefruit met de ui en knoflook vervolgens wordt de bouillon toegevoegd. maar het einde wordt de paella met de paprika gegarneerd,
  Ik dacht altijd dat je paella rijst moest aanfruiten zoals risotto, maar hier wordt het pas na de bouillon toegevoegd, en wanneer moet de saffraan erbij ?

   4/5

  1. Thomas van Zelst

   Beste Katie,

   Bedankt voor je reactie, ondanks dat wij ons uiterste best hebben gedaan bij ontwikkelen van het filmpje om deze zo duidelijk mogelijk te maken kan het altijd zijn dat iets niet helemaal helder is. Bedankt voor je feedback, we zullen het meenemen en kijken of we dit nog kunnen verbeteren.

   Wat betreft de paprika reepjes die wij gebruiken om te decoreren:
   Als je aan het begin van filmpje / recept kijkt naar de groentes die gesneden worden zie je dat de rode paprika voor de helft in blokjes word gesneden en de andere helft in reepjes. Direct bij de start van het bereiden van de paella zie je dat de reepjes even kort gefruit worden en deze worden dan weer op een bord gelegd en apart gehouden. Deze reepjes gebruik je voor decoratie, de overige helft (blokjes rode paprika) zie je dat we die gebruiken tijdens het bakken van alle ingrediënten in de pan, de blokjes paprika kook je dus mee in de bouillon samen met de rijst.

   Wat betreft de rijst meebakken voordat je het vocht erbij doet:
   Dit is inderdaad een mogelijkheid, de reden dat wij het niet doen is omdat rijst nogal snel aanbakt aan de pan waardoor als je daarna de bouillon erbij doet de paella kan gaan aanbakken / rotten aan de bodem. Het is dus een bewuste keuze geweest om dit zo te presenteren. Ook proef je niet veel terug van het aanbakken van de rijst. Met deze reden hebben wij voor een stukje veiligheid gekozen en dat is een goed eindresultaat. Mocht je de rijst willen bakken dan kan dat uiteraard gewoon.

   Wanneer doe je de saffraan bij de paella?
   Wij doe de saffraan in de bouillon samen met alle andere smaakmakers, dit brengen we aan de kook zodat de smaken worden verdeeld. Hierna voegen wij de rijst toe.
   Saffraan kun je ook tijdens het bakken van de rijst erbij doen. Beide opties is mogelijk.

   Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het uiteraard graag!

   Vriendelijke groet,
   Thomas
   Team Happy Paella