Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Recept paella mixta met gamba’s, mosselen, inktvis, verse chorizo en kip

Happy paella heeft met veel zorg en liefde dit paella recept ontwikkeld. Wij zijn continue bezig geweest om dit recept te verbeteren en uiteindelijke de beste smaakbeleving te creëren. Door andere mensen te laten proeven en hun mening te vragen zijn we heel ver gekomen naar het optimale authentieke Spaanse paella recept. Zelfs mensen die niet van paella houden reageren met veel enthousiasme als zij dit recept van paella proeven, er word zelfs een tweede keer opgeschept door deze mensen. Dat is één van de kenmerken van dit paella recept, hij is toegankelijk, smeuïg en echt een verwennerij voor de eter.

Maak vooral gebruik van producten zoals paella rijst/arroz bomba, sofrito en goede vis- en kippenbouillon want dit maakt werkelijk een wereld van verschil of de paella echt top is! De Spanjaarden maken paella altijd op een paella brander in een paella pan, dit zorgt voor een perfecte bereiding. Een brander kunt u net zoals een barbecue in de tuin eenvoudig gebruiken.

Lees onze blogs voor handige paella tips!

Heeft u het recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Onderaan de pagina kunt u een reactie achterlaten. U kunt onderaan de pagina ook het recept delen met uw vrienden.

Recept paella mixta met gamba’s, mosselen, inktvis, verse chorizo en kipEen rijk gevulde paella met echte Spaanse ingrediënten. Het lekkerste recept wat u ooit zult proeven. U maakt de paella thuis zoals u hem alleen proeft in Spanje!

Gerecht informatie
Maaltijd: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Preparatietijd: 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 4 Personen


Happy Paella benodigdheden

Slager / visboer / supermarkt benodigdheden

  • 16 stuks Gamba's
  • 1 kilo Mosselen
  • 200 gram(netto) Inktvis in ringetjes of blokjes snijden
  • 300 gram Kip dij filet of kipfilet In stukjes (wij adviseren kippendijenfilet, het is malser en heeft een betere smaak)
  • ½ stuks Rode paprika in reepjes
  • ½ stuks Rode paprika in blokjes snijden
  • 1 stuks Groene paprika in blokjes snijden
  • 1 stuks Grote ui snipperen
  • 2 tenen Knoflook fijn snipperen
  • 1 bos Bladpeterselie fijn gehakt
  • 2 stuks Citroen In partjes snijden
  • ½ theelepel Currypoeder Koop goede currypoeder
  • ½ theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
  • 1 stuks Gedroogd spaans pepertje verpulveren
  • Olijfolie naar eigen inzicht
  • Peper naar eigen inzicht
  • Zout naar eigen inzicht


Volg het stappenplan voor dit overheerlijke gerecht:

  1. Snipper en snijd de ui, knoflook en de paprika’s
  2. Zet een hoge pan op het vuur met een scheut olijfolie. Doe de mosselen in de pan en sluit af met een deksel. 1 a 4 minuten stomen. Als alle schelpen open zijn van het vuur halen en laten afkoelen. Gooi ongeveer de helft van de lege schelpen weg en gebruik de rest als garnering.
  3. Marineer de gamba’s met peper, zout, knoflook en olijfolie
  4. Marineer de inktvis ringen met peper, zout en olijfolie
  5. Verhit olie in de paella pan en bak de gamba’s bruin. Haal ze uit de pan
  6. Bak vervolgens de rode paprika reepjes aan en haal ze uit de pan
  7. Haal ze uit de pan en bak nu de kipdij filet en de chorizo
  8. Bak de inktvis ringen aan en schuif het vlees en de inktvis naar de rand van de pan
  9. Voeg de ui, knoflook en de blokjes paprika groen en rood toe en fruit deze ongeveer 5 minuten
  10. Schenk de bouillon in de pan en voeg de carmencita paellakruiden, verpulverd rood Spaans peppertje, saffraan en de sofrito toe. Breng aan de kook
  11. Voeg de rijst toe zodra het geheel kookt en breng het weer aan de kook.
  12. Laat de paella op matig vuur 13 minuten afgedekt staan. NIET MEER ROEREN!
  13. Decoreer de paella na 13 minuten met de gamba’s, rode paprika reepjes en de mosselen en laat daarna nogmaals 3 minuten koken.
  14. Zet het vuur uit en decoreer de paella met citroen en peterselie. Laat daarna nog 5 minuten afgedekt rusten.
  15. De laatste stap is optioneel, maar wel zo leuk! Ben je nu klaar met je gerecht? Deel jouw kunstwerk via Facebook, WhatsApp, Pinterest en tagg Happy-Paella. De leukste foto maakt kans op een paella starters pakket!
  16. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT!

Bent u overtuigd van het paella recept?

In ons paella recept komen een aantal ingrediënten terug die niet of nauwelijks te krijgen zijn in Nederland, daarom importeren wij deze producten zelf uit Spanje. Wij hebben een pakket samengesteld waarmee u direct kunt starten, paella maken is op deze manier eenvoudig en uiterst smaakvol. In het pakket zit onder andere echte paella rijst / arroz bomba, natuurlijke bouillon (1 vis en 1 kip), paella kruiden en het geheime ingrediënt van Happy Paella sofrito. Probeer dit starterspakket met paella ingrediënten en proef het resultaat.

Foto’s van Happy Paella klanten

Heeft u een vegetarische paella gemaakt en bent u daar trots op? Stuur de foto naar ons op en zetten deze foto op bij het recept. Zo kunnen wij meer mensen inspireren tot het maken van mooie vegetarische paella’s.

Het eerste paella filmpje dat Happy Paella gemaakt heeft

Bij de opstart van Happy Paella hebben wij een eerste filmpje gemaakt hoe wij denken dat u het beste paella kunt maken. Het paella recept is vele jaren getest en hierdoor hebben wij uiteindelijk besloten om een nieuw paella filmpje te maken. Het nieuwe filmpje ziet u bovenaan de pagina, maar toch laten we het oude filmpje staan omdat we er nog geen afscheid van kunnen nemen. Wij wensen u veel plezier bij het maken van dit paella recept!

Dit bericht heeft 5 reacties:

  1. Sabine

    Afgelopen weekend heb ik een paella met vis gemaakt volgens dit recept. Ik heb het starterspakket paella ingrediënten aangeschaft en ik moet zeggen, het was echt heerlijk.

    Het was nog even spannend met de levering want die had een dag vertraging maar alles is uiteindelijk goed gekomen. Jullie hebben er een nieuwe klant bij!

    groetjes

    5/5

    1. Ingrid

      Fantastisch lekkere producten. Rijst is niet te vergelijken met de rijst uit de supermarkt. Wij hebben genoten! Klantje erbij!
      Ook super service. Dank!
      Groetjes en tot snel!

      5/5

  2. Ger R

    Meerdere keren dit recept gemaakt, elke keer weer top.

    5/5

  3. Katie

    ik vind het een 'warrig' recept wat niet helemaal klopt:
    Bij stap 9 wordt de paprika aangefruit met de ui en knoflook vervolgens wordt de bouillon toegevoegd. maar het einde wordt de paella met de paprika gegarneerd,
    Ik dacht altijd dat je paella rijst moest aanfruiten zoals risotto, maar hier wordt het pas na de bouillon toegevoegd, en wanneer moet de saffraan erbij ?

     4/5

    1. Thomas van Zelst

      Beste Katie,

      Bedankt voor je reactie, ondanks dat wij ons uiterste best hebben gedaan bij ontwikkelen van het filmpje om deze zo duidelijk mogelijk te maken kan het altijd zijn dat iets niet helemaal helder is. Bedankt voor je feedback, we zullen het meenemen en kijken of we dit nog kunnen verbeteren.

      Wat betreft de paprika reepjes die wij gebruiken om te decoreren:
      Als je aan het begin van filmpje / recept kijkt naar de groentes die gesneden worden zie je dat de rode paprika voor de helft in blokjes word gesneden en de andere helft in reepjes. Direct bij de start van het bereiden van de paella zie je dat de reepjes even kort gefruit worden en deze worden dan weer op een bord gelegd en apart gehouden. Deze reepjes gebruik je voor decoratie, de overige helft (blokjes rode paprika) zie je dat we die gebruiken tijdens het bakken van alle ingrediënten in de pan, de blokjes paprika kook je dus mee in de bouillon samen met de rijst.

      Wat betreft de rijst meebakken voordat je het vocht erbij doet:
      Dit is inderdaad een mogelijkheid, de reden dat wij het niet doen is omdat rijst nogal snel aanbakt aan de pan waardoor als je daarna de bouillon erbij doet de paella kan gaan aanbakken / rotten aan de bodem. Het is dus een bewuste keuze geweest om dit zo te presenteren. Ook proef je niet veel terug van het aanbakken van de rijst. Met deze reden hebben wij voor een stukje veiligheid gekozen en dat is een goed eindresultaat. Mocht je de rijst willen bakken dan kan dat uiteraard gewoon.

      Wanneer doe je de saffraan bij de paella?
      Wij doe de saffraan in de bouillon samen met alle andere smaakmakers, dit brengen we aan de kook zodat de smaken worden verdeeld. Hierna voegen wij de rijst toe.
      Saffraan kun je ook tijdens het bakken van de rijst erbij doen. Beide opties is mogelijk.

      Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het uiteraard graag!

      Vriendelijke groet,
      Thomas
      Team Happy Paella