Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Recept paella met konijn, sausijsjes en tuinbonen

Maak vooral gebruik van producten zoals paella rijst/arroz bomba, sofrito en goede vis- en kippenbouillon want dit maakt werkelijk een wereld van verschil of de paella echt top is! De Spanjaarden maken paella altijd op een paella brander in een paella pan, dit zorgt voor een perfecte bereiding. Een brander kunt u net zoals een barbecue in de tuin eenvoudig gebruiken.

Lees onze blogs voor handige paella tips!

Heeft u het recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Onderaan de pagina kunt u een reactie achterlaten. U kunt onderaan de pagina ook het recept delen met uw vrienden.

Recept Paella met Konijn, Saucijsjes en Tuinbonen. Een klassieke paella zoals ze het in Valencia maken met echte Spaanse ingrediënten. Het lekkerste recept wat u ooit zult proeven.

Gerecht informatie
Maaltijd: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Preparatietijd: 30 Minuten
Kooktijd: 20 Minuten
Porties: 4 Personen

Happy Paella benodigdheden
 
Slager / poelier / supermarkt benodigdheden 

 • 1 heel Konijn In stukken gehakt
 • 4 stuks saucijsjes In grove stukken gesneden
 • 1 stuks Grote ui snipperen
 • 2 tenen Knoflook in zijn geheel pletten
 • 2 tenen Knoflook fijn snipperen
 • 200 gram Tuinbonen (vers)
 • 1 bos Bladpeterselie fijn gehakt
 • 2 stuks Citroen In partjes snijden
 • 10 draadjes Saffraan
 • 2 blaadjes Laurierblad
 • 1 stuk Gedroogd Spaans pepertje verpulveren tussen de vingers
 • ½ theelepel Paprika poeder
 • ½ theelepel Gedroogd Spaans pepertje
 • ½ theelepel Gedroogde Rozemarijn Of verse rozemarijn (1 stronkje fijn hakken)
 • ½ theelepel Gedroogde Oregano Of verse Oregano (1 stronkje fijn hakken)
 • scheut Olijfolie naar wens
 • ½ dl Congnac
 • Peper naar wens
 • Zout naar wens

Volg het stappenplan voor dit overheerlijke gerecht:

 1. Marineer het konijn met peper, zout, olie.
 2. Bak vervolgens het konijn rondom bruin, voeg tijdens het bakken de twee geplette knoflooktenen. Niet te hard want anders brand het aan! Voeg hier niet veel later de gesneden sausijsjes aan toe en bak rustig door.
 3. Zet de afzuigkap uit en schenk de cognac over de stukken konijn, steek aan en flambeer totdat de alcohol is opgebrand. Vervolgens nog 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes laten doorsudderen en haal dan de stukken konijn en de saucijsjes dan uit de pan en bewaar. De knoflooktenen kunnen naar de vuilnisbak.
 4. Doe de gesnipperde ui en knoflook in de pan in dezelfde pan waar nog de overgebleven olie in zit waarin de konijn is gebakken. Voeg zo nodig een beetje olijfolie toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten fruiten, zodanig dat de ui niet aanbakt.
 5. Voeg de rauwe verse tuinbonen toe en laat alles nog eens 10 minuten fruiten. Voeg dan de geraspte sinaasappelschil toe en laat alles nog 2-3 minuten fruiten.
 6. Strooi de rijst uit over de inhoud van de pan en schep voorzichtig om. Laat de rijst zich goed vermengen met de overige ingrediënten in de pan. De rijstkorrels mogen lichtelijk aanbakken gedurende ongeveer 3 minuten. Het vuur staat middel-hoog tijdens deze stap van de bereiding.
 7. Voeg de poeder van paprika toe, schep voorzichtig om en laat het geheel nog eens 3 minuten fruiten.
 8. Schenk de bouillon over de ingrediënten, voeg de Carmencita paella kruiden, gedroogd Spaans pepertje, sofrito, saffraan, laurierblad, oregano en rozemarijn toe en breng het op hoog vuur aan de kook. Roer goed over de bodem zodat het niet aan de bodem gaat plakken. Voeg peper en zout toe naar wens.
 9. Voeg de stukken konijn en de saucijsjes toe en meng voorzichtig alles door elkaar. Roer nogmaals goed over de bodem.
 10. OPTIE 1 = OP HET VUUR: Laat het gerecht nu 13 minuten rustig afgedekt met een deksel koken ZONDER TE ROEREN!
 11. OPTIE 2 = IN DE OVEN: Zet de pan vervolgens zonder te onderbreken 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. De paella kookt in totaliteit maximaal 15 minuten. Bij 13 minuten zou het meeste vocht verdwenen moeten zijn. Wanneer dit eerder het geval is kun je nog een beetje water/bouillon toevoegen. Zet de grill die laatste 2 minuten op de hoogste stand waardoor er een ietwat gegratineerde bovenlaag (korstje) ontstaat die in Spanje socorrat wordt genoemd.
 12. Na 13 minuten op het vuur of in de oven: Controleer of de rijst gaar is, Garneer de paella met citroen partjes en bestrooi de paella met de verse peterselie. Laat het gerecht nu nog 5 minuten rustig afgedekt staan voordat de maaltijd kan beginnen
 13. De laatste stap is optioneel, maar wel zo leuk! Ben je nu klaar met je gerecht? Deel jouw kunstwerk via Facebook, WhatsApp, Pinterest en tagg Happy-Paella. De leukste foto maakt kans op een paella starters pakket!
 14. WIJ WENSEN U EEN HAPPY PAELLA MET DIT PAELLA RECEPT! 

Bent u overtuigd van het paella recept?

In ons paella recept komen een aantal ingrediënten terug die niet of nauwelijks te krijgen zijn in Nederland, daarom importeren wij deze producten zelf uit Spanje. Wij hebben een pakket samengesteld waarmee u direct kunt starten, paella maken is op deze manier eenvoudig en uiterst smaakvol. In het pakket zit onder andere echte paella rijst / arroz bomba, natuurlijke bouillon (1 vis en 1 kip), paella kruiden en het geheime ingrediënt van Happy Paella sofrito. Probeer dit starterspakket met paella ingrediënten en proef het resultaat.

Foto's van Happy Paella klanten

Heeft u een vegetarische paella gemaakt en bent u daar trots op? Stuur de foto naar ons op en zetten deze foto op bij het recept. Zo kunnen wij meer mensen inspireren tot het maken van mooie vegetarische paella's.


Het eerste paella filmpje dat Happy Paella gemaakt heeft

Bij de opstart van Happy Paella hebben wij een eerste filmpje gemaakt hoe wij denken dat u het beste paella kunt maken. Het paella recept is vele jaren getest en hierdoor hebben wij uiteindelijk besloten om een nieuw paella filmpje te maken. Het nieuwe filmpje ziet u bovenaan de pagina, maar toch laten we het oude filmpje staan omdat we er nog geen afscheid van kunnen nemen. Wij wensen u veel plezier bij het maken van dit paella recept!

Dit bericht heeft 5 reacties:

 1. Sabine

  Afgelopen weekend heb ik een paella met vis gemaakt volgens dit recept. Ik heb het starterspakket paella ingrediënten aangeschaft en ik moet zeggen, het was echt heerlijk.

  Het was nog even spannend met de levering want die had een dag vertraging maar alles is uiteindelijk goed gekomen. Jullie hebben er een nieuwe klant bij!

  groetjes

  5/5

  1. Ingrid

   Fantastisch lekkere producten. Rijst is niet te vergelijken met de rijst uit de supermarkt. Wij hebben genoten! Klantje erbij!
   Ook super service. Dank!
   Groetjes en tot snel!

   5/5

 2. Ger R

  Meerdere keren dit recept gemaakt, elke keer weer top.

  5/5

 3. Katie

  ik vind het een 'warrig' recept wat niet helemaal klopt:
  Bij stap 9 wordt de paprika aangefruit met de ui en knoflook vervolgens wordt de bouillon toegevoegd. maar het einde wordt de paella met de paprika gegarneerd,
  Ik dacht altijd dat je paella rijst moest aanfruiten zoals risotto, maar hier wordt het pas na de bouillon toegevoegd, en wanneer moet de saffraan erbij ?

   4/5

  1. Thomas van Zelst

   Beste Katie,

   Bedankt voor je reactie, ondanks dat wij ons uiterste best hebben gedaan bij ontwikkelen van het filmpje om deze zo duidelijk mogelijk te maken kan het altijd zijn dat iets niet helemaal helder is. Bedankt voor je feedback, we zullen het meenemen en kijken of we dit nog kunnen verbeteren.

   Wat betreft de paprika reepjes die wij gebruiken om te decoreren:
   Als je aan het begin van filmpje / recept kijkt naar de groentes die gesneden worden zie je dat de rode paprika voor de helft in blokjes word gesneden en de andere helft in reepjes. Direct bij de start van het bereiden van de paella zie je dat de reepjes even kort gefruit worden en deze worden dan weer op een bord gelegd en apart gehouden. Deze reepjes gebruik je voor decoratie, de overige helft (blokjes rode paprika) zie je dat we die gebruiken tijdens het bakken van alle ingrediënten in de pan, de blokjes paprika kook je dus mee in de bouillon samen met de rijst.

   Wat betreft de rijst meebakken voordat je het vocht erbij doet:
   Dit is inderdaad een mogelijkheid, de reden dat wij het niet doen is omdat rijst nogal snel aanbakt aan de pan waardoor als je daarna de bouillon erbij doet de paella kan gaan aanbakken / rotten aan de bodem. Het is dus een bewuste keuze geweest om dit zo te presenteren. Ook proef je niet veel terug van het aanbakken van de rijst. Met deze reden hebben wij voor een stukje veiligheid gekozen en dat is een goed eindresultaat. Mocht je de rijst willen bakken dan kan dat uiteraard gewoon.

   Wanneer doe je de saffraan bij de paella?
   Wij doe de saffraan in de bouillon samen met alle andere smaakmakers, dit brengen we aan de kook zodat de smaken worden verdeeld. Hierna voegen wij de rijst toe.
   Saffraan kun je ook tijdens het bakken van de rijst erbij doen. Beide opties is mogelijk.

   Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het uiteraard graag!

   Vriendelijke groet,
   Thomas
   Team Happy Paella