Start Whats app gesprek met Godu | Klarna Achteraf betalen

Winters dineren in zuidelijke sferen met een Spaanse kookworkshop

  15-11-2019

Nu de dagen weer korter worden en de avonden langer is het dé tijd om met zijn allen lang en gezellig te koken en te tafelen. Haal dan alvast de zomerzon in huis en kies voor het maken van typisch Spaanse gerechten. Geniet van heerlijk tapas, paella’s en vlees- en visschotels uit Valencia, Catalonië of de Balearen. Je leert precies hoe je dat doet via een Spaanse kookworkshop. Amsterdam en Almere zijn de plekken waar je onder begeleiding van een Spaanse topchef aan de slag kunt gaan.

Culinair genieten in kookstudio Amsterdam of Almere

In Spanje draait het bij de maaltijd om veel meer dan koken en eten alleen. Het is vooral een moment van samenzijn en samen genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft. Je ervaart het allemaal tijdens onze Spaanse kookworkshop. Amsterdam biedt daarvoor een prachtige plek want onze kookstudio Amsterdam bevindt zich bij de Houthavens. Maar ook op de uniek gelegen locatie van de kookworkshop in Almere kom je vanzelf in Spaanse sferen. We koken tijdens de les samen met een gezellige groep, je komt van alles aan de weet over het brede scala aan pure Spaanse producten en hun bereidingswijze, en leert ondertussen ook de kneepjes van het culinaire vak van onze top-chef.

Kookcursus paella bereiden

Bij de kookworkshop in Amsterdam en Almere hoort natuurlijk het bereiden van paella. Vaak wordt er meteen gedacht aan grote pannen met rijst met veel inktvis. Maar een goede traditionele paella kan je met nog meer mooie ingrediënten bereiden. Zoals met langoustines, asperges, bonen, saucijzen, mosselen, konijn, kip en venusschelpen. Door de balans daartussen te vinden krijg je een heerlijke paella die zelfs mensen die niet zo van vis houden zeker zal smaken. De speciale kok die onze kookworkshop in Almere en in de kookstudio Amsterdam geeft, heeft een grote ervaring met het bereiden van verschillende soorten paella’s. Hij weet alles over de juiste ingrediënten, laat je zien welke combinaties je het best kunt kiezen en vervolgens ga je zelf aan de slag.

Koken en omgaan met een paellapan en brander

Wie zelf in Spanje paella heeft zien bereiden weet; paella’s maken doe je niet zomaar. Je hebt een speciale platte pan en gasbrander nodig en soms worden er in authentieke Spaanse restaurants reuzenformaten ingezet. Zelfs buiten. Een paella zelf maken voelt voor velen dan ook als een groot avontuur. Tijdens onze kookworkshop in Amsterdam en Almere leer je het vanzelf. Van het instellen van de juiste temperatuur tot het bijhouden van de garing van de verschillende ingrediënten, we laten precies zien hoe je dat aanpakt. Zo heb je de techniek al na een paar minuten prima onder de knie.

Experimenteer en kook bij een workshop in Amsterdam of Almere

Door vooral veel nieuwe recepten uit te proberen en te experimenteren met verschillende vis, vlees en groentecombinaties krijg je Spaans koken en paella’s maken vanzelf in de vingers. Neem dus na de kookcursus vooral wat typisch Spaanse ingrediënten uit onze kookstudio’s mee. Zoals speciale Arroz bomba. Meteen een speciale paellapan en paella brander aanschaffen hoeft niet, want uit een gewone goede bakpan kan je ook prima een heerlijke paella toveren. Maar liefhebbers die na het volgen van onze kookworkshop in Amsterdam of Almere echt gegrepen zijn door dit gerecht willen vaak niet koken zonder!

Het vernieuwende Spaans groepsuitje

Met je nieuwe kookkunsten zal je straks aardig wat indruk kunnen maken op vrienden en familie. Maar het is altijd nog leuker om juist met hen samen in de keuken te staan. Vervang een aankomende eetafspraak bijvoorbeeld eens door een leerzaam middagje kookles in onze kookstudio in Amsterdam en maak er meteen een Spaans uitje van. Naast de maaltijd en tapas die we samen maken zorgen we voor heerlijke Spaanse drankjes en desserts. Daarbij geven we ook leuke tips voor na de kookworkshop; Amsterdam telt bijvoorbeeld een aantal sfeervolle Spaanse cafeetjes waar je heerlijk kunt nagenieten van Spaanse muziek en flamenco.

Informatie over een kookworkshop in Amsterdam of bij kookstudio Almere:

Interesse in onze Spaanse kook workshop? Amsterdam en Weesp zijn in Noord-Holland de plaatsen waar je in onze gezellige kookstudio’s aan de slag kunt gaan. Maar je kunt nu ook deze bijzondere kookworkshop in Almere volgen. We bieden verschillende arrangementen en menu’s. Maar we kunnen vanuit onze kookstudio Amsterdam ook op locatie kookcursussen en bijpassende catering verzorgen. Je leest er meer over bij de workshopinformatie. Of vraag naar de mogelijkheden via 020 210 1750 of info@happypaella.